Kuchnia

Pychota

Czosnkowy podpłomyk z kurkami i serem camembert
Składniki :
400g mąki pszennej,
4 łyżki oliwy,
1 szklanka ciepłej wody,
sól,
czosnek niedźwiedzi.
300g świeżych kurek,
1 łyżka masła,
świeży tymianek,
ser camembert,
pesto z suszonych pomidorów.
Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę, sól i czosnek niedźwiedzi. Wlej wodę i oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw n 15 minut.

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i podsmaż. Posyp tymiankiem.

Ciasto podziel na 3 części. Każdą cześć rozwałkuj cienko. Posmaruj pesto i ułóż wcześniej przygotowane kurki i kawałki sera camembert. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation